روزنوشتهای خانم نئاندرتال

روزنوشتهای خانم نئاندرتال و فقط همین!

روزنوشتهای خانم نئاندرتال

روزنوشتهای خانم نئاندرتال و فقط همین!

روندای اسپانیا، شهری در لبه پرتگاه

اگر تا کنون فکر می‌کردید که ونیز نامعمول‌ترین شهر ساخته شده در جهان است باید بگوییم اشتباه می‌کردید. اگر ونیز روی آب ساخته شده ، شهری به نام روندا در اسپانیا وجود دارد که بنای آن در آسمان‌ها شکل گرفته است.
شهر روندا

در  استان مالاگا، شهری به نام روندا وجود دارد که در قله کوهستان و ارتفاع ۷۵۰ متری از سطح دریا واقع شده است. عملا ساکنین این شهر در یک پرتگاه مرتفع زندگی ‌می‌کنند اما این شهر حرف‌های بیشتری برای گفتن دارد. با مجله دلتا همراه باشید تا شما را با یکی از عجیب‌ترین شهرهای جهان آشنا کنیم.

این شهر نخستین بار در قرن یک میلادی توسط ژولیوس سزار به نام «آسینیپو» نام‌گذاری شد. اما در قرن هشتم، زمانی که ارتش مورها (مسلمانان کنونی ساکن شمال آفریقا که ریشه عرب و بربر دارند) به این ناحیه یورش بردند نام آن را به ازن رند اوندا یا همان روندا تغییر دادند. نامی که تاکنون نیز روی آن باقی مانده است. در حال حاضر، تنها چیزی که از آسینیپو باقی مانده، خرابه‌هایی است که در ۲۰ کیلومتری شهر روندا وجود دارند.

شهر روندا در استان مالاگا

روندا تلفیقی از فرهنگ مورهای آفریقایی و رومیان اروپایی

همانطور که اشاره شد یکی از جالب‌ترین نکات این شهر، ارتفاع بسیار زیادی است که نسبت به سطح دریا دارد. اما شهر روندا دارای ویژگی‌های حیرت انگیز دیگری هم هست که یکی از آن‌ها تلفیق فرهنگ رومی است و باعث شده این شهر تبدیل به یکی از مقاصد محبوب جهانگردی شود. اگر روزی از این شهر توریستی دیدن کنید می‌توانید شاهد حمام‌های عمومی باشید که در قرن ۱۳ میلادی به سبک عربی ساخته شده‌اند و از سوی دیگر رینگ‌های گاوبازی که قدمت ساخت آن به ۱۷۷۹ باز می‌گردد. در همین راستا بهتر است بدانید که نخستین و قدیمی‌ترین رینگ گاوبازی در جهان نیز در شهر روندا واقع شده است.

این رینگ Plaza de Toros  نام دارد و طول قطر آن به حدود ۶۶ متر می‌رسد. این بنای تاریخی شباهت بسیاری با کولوسئوم در رم نیز دارد.

رینگ گاوبازی در شهر روندا

مهم ترین بنای شهر آسمانی روندا؛ پوئنتو نئوو

پوئنتو نوئوو پلی به قدمت ۲۲۷ سال است که ساختن آن ۴۲ سال زمان برده است. پس از فتح روندا به دست مورها، آن‌ها خواهان مسیری بودند که شهر قدیمی خود را به ال مرسادیو، بخشی از شهر روندا وصل کند که در نهایت به ساخت این پل زیبا و دیدنی ختم شد.

پل پوئنتو نئوو در شهر روندا

پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با دیگر جاذبه‌های گردشگری مطلب رویایی‌ترین هتل‌ها برای خوابیدن زیر سقف آسمان را مطالعه کنید.

دانلود اپلیکیشن

با مجله گردشگری دلتا همراه باشید.

قلعه آدم‌خوار در اردبیل

هر آنچه که دور از دسترس آدمی بوده و  قابل لمس نبوده برای ما عجیب و شگفت‌آور است؛ کشور ما نیز عجایب کمی ندارد.  یکی از این عجایب با نام قلعه آدم‌خوار شناخته می‌شود.

قلعه آدم خوار

در کشوری زندگی می‌کنیم که بی‌شک پر از جاذبه‌های طبیعی و غیر طبیعی  بسیاری است. هر چقدر که می‌توانیم از دیدن جاذبه‌های فوق‌العاده آن لذت  ببریم، همانقدر می‌توانیم از دیدن و یا حتی شنیدن سرگذشت و داستان برخی از  آثار و جاذبه‌های کشورمان که کم هم نیستند تعجب کنیم و به حیرت فرو برویم.  قلعه آدم خوار اردبیل یا بوینی یوغون نیز از دسته همان جاذبه‌هایی است که  موجب تعجب و حیرت ما می‌گردند. در ادامه با مجله دلتا همراه باشید.

قلعه آدم خوار

آیا این قلعه واقعاً آدمخوار است؟

قلعه آدم خوار، یکی دیگر از دست ساخته‌های متروک مانده بشر است که محلی  برای قصه‌پردازی‌های محلیان که حتی آن‌ها هم انتقال دهنده داستان‌های سینه  به سینه نقل شده اجدادشان هستند، شده است. صورت مسئله این است، می‌گویند که  قرن‌ها پیش مردمانی که به روستای کورعباسلو در استان اردبیل می‌رفته‌اند،  پس از بازدید از قلعه باستانی بوینی یوغون به صورت کاملاً مرموز و اسرارگونه‌ای ناپدید می‌شده‌اند.

چون معلوم نبود که چه بر سر این افراد آمده است.محلیان می‌گفتند گویی  این قلعه آن‌ها را بلعیده! با ادامه داشتن این روند، کم کم این دژ در میان  اهالی روستا به قلعه آدم خوار مشهور شد و داستان‌های بی‌شمار و بسیار زیادی  درباره آن دهان به دهان در میان مردم محلی پیچید.

قلعه بوینی یوغون

راز این قلعه چیست؟

البته امروز معمای این قلعه مخوف را پژوهشگران به نوعی حل نموده‌اند.  اما باید این را بگوییم که مردم در آن زمان حق داشته‌اند که این قلعه را  آدم خوار بنامند زیرا هر بار که بازدید‌کننده‌ای قصد رفتن به سوی دیوارهای  مرتفعش را می‌کرد، دیگر به هیچ عنوان باز نمی‌گشت.

به همین خاطر نیز بازدید کننده‌ها از هر سمت و سویی که به این قلعه  می‌رفتند، دیگر بر نمی‌گشتند و به نوعی گمشده تلقی می‌شدند. اما بیایید تا  کمی درباره این قلعه بدانیم. گردن کلفت یا همان بویون یوغون بر روی قطعات  عظیم سنگی درست شده و بسیار مستحکم است.

امروزه با ساماندهی قلعه و همچنین بررسی معماری عجیب آن علت این که مردم  این منطقه به آن نگاهی خرافات‌گونه داشته‌اند، مشخص شده است. همین  دیوارهای ۳۰۰ متری، قلعه را از دو طرف غیرقابل نفوذ کرده بودند و به همین  صورت دسترسی به آن غیرممکن بوده است. به همین علت افرادی که به این قلعه  می‌رفتند یا از سوی دیگری راهی می‌شدند و یا در این مکان گم شده و دیگر  راهی برای خروج پیدا نمی‌کردند و در همانجا می‌مردند.

قلعه گردن کلفت

ارزش تاریخی قلعه آدم خوار

ارزش این قلعه تنها به آدمخوار بودنش نیست بلکه در بوینی یوغون،  نشانه‌هایی از تمدن ۴۵۰۰ ساله و آثاری پیش از عصر اشکانی و دوران اسلامی  وجود دارد.

اولین ساکنان این قلعه مخوف به دلیل این که در ارتفاعات سرد سکونت  داشته‌اند، برای دستیابی راحت به آب، حوضچه‌‌های سنگی را در بالای قلعه  ساخته‌‌اند. حوضچه‌هایی که باز گرفتار باورهای خرافی در بین اهالی این  روستا شده‌اند. از آن‌جایی که استخرهای سنگی فرصتی برای ذخیره‌ سازی آب برف  و باران فراهم می‌کرده است، همین موجب می‌شده تا خانوارهای مختلف و زیادی  به مرور زمان، به این منطقه جذب شوند.

اردبیل

پیشنهاد مطالعه: مطلب تور ارواح در هتل استنلی را بخوانید.

دانلود اپلیکیشن

همچنین بخوانید:

اگر توانایی ارتباط با ارواح را دارید، به این روستا بروید! 

دیوانه‌خانه‌ای برای اقامت گردشگران! 

دریاچه‌‌ای که در آن اسکلت انسان روییده است! 

نقطه وسط دنیا کجاست؟ 

با مجله گردشگری دلتا همراه باشید.

اسپیناس، نماد طبیعت زیبای آستارا

استان گیلان دیر زمانی است که جزو مقاصد اصلی گردشگران بوده است. طبیعت بی‌نهایت زیبای آن که از یک سو به البرز می‌رسد و همچنین سرسبزی و شور زندگی که در این استان در جریان است، همواره مشوق خوبی برای جذب طبیعت‌دوستان بوده است.
قلعه اسپیناس

در غربی‌ترین بخش استان گیلان و در شرق شهر لوندویل، قله اسپیناس آستارا قد برافراشته است که در ۱۷ کیلومتری شرق این شهر قرار دارد. در بخش ایرانگردی امروز قصد داریم به قلعه اسپیناس که در فراز این قله بلند به تماشای شهر نشسته سری بزنیم، پس تا انتهای این مطلب مجله دلتا همراه ما بمانید.

این قله همچنین به کوه اسپیناس یا اسپینه (به معنای کوه اسب) معروف است. روی این قله، قلعه شیندان یا سندان، که قلعه تاریخی و مرتفعی است، قرار گرفته که در مرز ایران و جمهوری آذربایجان قرار دارد. قلعه شیندان دارای مکانی استراتژیک است و فضای دیدی بسیار گسترده‌ای دارد.

قلعه اسپیناس در آستاراکوه اسپیناس پشت تالاب استیل در بخش غربی رشته‌کوه‌های البرز واقع شده است و با پوشش گیاهی سرسبز و انبوه خود به عنوان یکی از مناطق مورد علاقه طبیعت دوستان و کوهنوردان برای ایرانگردی شناخته می‌شود. شیندان به معنی محل نور است و در گذشته ساکنین این قلعه به صورت شبانه روزی برای نگهداری از آتشکده‌ای که در آن وجود داشت، نگهبانی می‌دادند.

در ساخت این قلعه از سنگ و ملات ساروج استفاده شده است. ناگفته نماند که این قلعه شاهد اتفاقات و وقایع زیادی بوده است که یکی از مهم‌ترین اتفاقات این قلعه این بود که در دوران شاه عباس صفوی، وقتی حمزه خان تالشی (حاکم استارا) قیام کرد، حاکم اردبیل به مدت ۹ ماه قلعه را محاصره کرد که در نهایت حمزه خان با کشتی به شیروان متواری شد.

قلعه اسپیناس گیلان

پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با دیگر جاذبه‌های گردشگری مطلب اقامت درون لوله‌ها در عسلویه را مطالعه کنید.

دانلود اپلیکیشن

با مجله گردشگری دلتا همراه باشید .

تور ارواح در هتل استنلی

به اعتقاد خیلی از افراد، بسیاری از کسانی که از دنیا می‌روند، روحشان به دنیای دیگر وارد نمی‌شود و در محلی که جانشان را از دست داده‌اند، می‌ماند.

آیا به وجود ارواح اعتقاد دارید؟ به دنیای ماورا باور دارید؟ داستان هتل روح زده استنلی را می‌دانید؟ اگر از آن دسته از افرادی هستید که به وجود ارواح اعتقادی ندارید و یا یالعکس از دنبال کنندگان داستان‌های ماورالطبیعه و داستان های ارواح هستید، با ما در مجله دلتا تا آخر داستان هتل استنلی، همراه باشید.
هتل استنلی خانه ارواح

هتل استنلی کجاست؟

این هتل  ۴۲۰ اتاق دارد که در منطقه استس پارک، در کلرادوی آمریکا واقع شده است. این هتل مرموز و شگفت انگیز در ۵ مایلی ورودی پارک ملی کوهستان راکی، قرار گرفته و از این نظر جزو هتل‌های خوش منظره و با جذابیت‌های طبیعی بالا به حساب می‌آید.

هتل استنلی در کلرادو

مهمانان این هتل به این منظور به این هتل می‌آیند که اتفاقی فراتر از دنیای روزمره و عادی را تجربه کنند. در همین راستا از دیگر امکانات هتل استنلی این است که در آن تورهای گردشگری با موضوع محوریت فعالیت‌های ماورایی و ترسناک برگزار می‌شود.

تاریخ هتل استنلی

این هتل در ۴ جولای سال ۱۹۰۹، توسط فریلن اسکاتی استنلی، در این منطقه زیبا افتتاح شد. هتل استنلی و زمین‌ها و مراتع اطراف آن، امروزه به عنوان یکی از مکان‌های تاریخی کشور آمریکا به حساب می‌آیند. شهرت این هتل بخاطر گردشگری وحشت است.

البته نباید نقش استفن کینگ، نویسنده معروف ژانر وحشت را در این بین نادیده گرفت. کینگ با داستانی ترسناک، جذابیتی دو چندان به این هتل ترسناک اما جذاب بخشیده است.
تاریخ هتل استنلی

داستان نوشتن کتاب درخشش

داستان نوشتن کتاب درخشش از آن جا شروع شد که کینگ و همسرش برای اقامت به این هتل رفتند. در کمال ناباوری در حالی که هنوز  اقامت آن‌ها به یک روز هم نرسیده بود، دریافتند که تنها مسافران داخل این هتل هستند و حتی خدمه هتل هم در حال آماده‌سازی برای تعطیلی هتل در فصل زمستان بودند.

کینگ حس و حالش را این‌گونه توصیف می‌کند که فضای هتل، راهروهای طولانی و خلوت هتل که انگار بی‌انتها شده بودند، او را در خلسه فکری برده بود. همه این المان‌ها، این حس را به کینگ دادند که انگار خداوند او را به این مکان هدایت کرده است تا این صحنه‌ها را ببیند.
هتل مرموز
کینگ و همسرش در اتاق شماره ۲۱۷، اقامت داشتند. کینگ در خواب خود می‌بیند که یک پسربچه ۳ ساله شده و موجودی شیطانی در تعقیب اوست.

کینگ از خواب بیدار شده و در حالی که به فکر فرو رفته بود، روایت داستان درخشش به ذهنش خطور کرد. داستان یک خانواده ۳ نفره در هتل اورلوک که در اتاق ۲۱۷ به وقوع می‌پیوست.
کتاب درخشش

فستیوال فیلم استنلی

از سال ۲۰۱۳، هتل استنلی میزبان فستیوال فیلم استنلی به عنوان یک جشنواره مستقل فیلم‌های ترسناک است. با این که در هتل استنلی رویدادهای فراطبیعی و عجیب، قبل از ساخت فیلم درخشش اتفاق افتاده بوده است.

اما باید پذیرفت که این هتل روزهای آرامی را قبل از این فیلم داشته است و پس از ساخت این فیلم، تازه شروع کار هتل به حساب می‌آید. هر ساله افراد زیادی که به ماجراهای ماورالطبیعه علاقه‌مندند به این هتل می‌آیند.
پیشنهاد مطالعه: مطلب آبشار شیطان، آبشاری که غیب می شود! را بخوانید.

دانلود اپلیکیشن

با مجله گردشگری دلتا همراه باشید .

اقامت درون لوله‌ها در عسلویه

شاید نام عسلویه برای شما هم یادآور صنایع پتروشیمی و پارس جنوبی باشد، اما این بار نام عسلویه را در حوزه صنعت گردشگری می‌شنویم.
اقامتگاه لوله ای

یکی از شرکت‌های زیر مجموعه صنعت پتروشیمی بخشی از درآمد خود را برای ایجاد اقامتگاه‌هایی متفاوت در عسلویه هزینه کرده و اقامتگاه لوله ای و شناور روی آب را ایجاد کرده است. با مجله دلتا همراه باشید تا با این ابتکار آشنا شوید.

گردشگران ایرانی همیشه تصویر اقامتگاه‌های هیجان انگیز را تنها در کشورهای دیگر می‌دیدند، اقامتگاه‌هایی که بالای درخت بودند یا وسط آب و یا شکل و شمایل آن‌ها خاص و ویژه بود.

حالا از چهار سال پیش در منطقه پارس جنوبی و نزدیک به عسلویه و در نقطه‌ای از روستای «شیرینو» جایی که تنها با نام پتروشیمی و سازه‌های بزرگ نفتی و کارکنان پارس جنوبی آن را می‌شناسند، اقامتگاه‌هایی ایجاد شده که نمونه آن در کشور هنوز ساخته نشده است.  اقامتگاه لوله ای در عسلویه

روستای گردشگری شیرینو

شیرینو را حالا دیگر روستای گردشگری می‌دانند که بیشترین دلیلش نه تنها بخاطر جاذبه‌های طبیعی بلکه به علت یک مجموعه بزرگ گردشگری است. دهکده‌‌‌‌ای که زیر نظر پتروشیمی تنها برای ارائه خدمات گردشگری و تفریحی و اقامتی ایجاد شده و هر روز به فضاهای تفریحی آن اضافه می‌شود.

سرمایه گذاران در اینجا خلاقیت به خرج داده‌اند و از لوله‌های صنعتی GRP بهره برده‌اند. این ۲۱ لوله زمانی به عنوان ضایعات صنعتی روی دست پتروشیمی مانده بود تا اینکه به اینجا آورده شد و با تغییراتی درون آن‌ها به اقامتگاه لوله ای تبدیل شدند.

اقامتگاه لوله ای ایران

حالا خانواده‌هایی که با قصد ایرانگردی، اقامتگاه لوله ای را انتخاب می‌کنند، می‌توانند با خیال راحت بدون اینکه احساس کنند چیزی کمتر از یک هتل در اختیارشان است، در این لوله‌ها شب را به صبح برسانند آن هم در شرایطی که شیشه اتاقشان رو به دریای خلیج فارس است و وقتی دریا بالا بیاید موج آب به شیشه‌ لوله‌ها می‌زند.

کمی آن طرف‌تر از این مکان، کلبه‌های درختی وجود دارند که گردشگران و مسافران از آن بالا رفته و چای و غذا سفارش می‌دهند یا از فضای پلاژ و تفریحات آبی استفاده می‌کنند یا اگر خواستند به سبک اسکیموها داخل اقامتگاه‌هایی می‌شوند که فضای سیمانی نیم دایره‌ای شکل دارد.

ایده اولیه این اقامتگاه‌ها چادرهای ترکمنی بود، اما بعدها به تقلید از کلبه اسکیموها تغییر شکل پیدا کرد و چیدمان وسایل داخل آن چیزی از هتل کم ندارد.

پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با دیگر جاذبه‌های گردشگری مطلب رویایی‌ترین هتل‌ها برای خوابیدن زیر سقف آسمان را مطالعه کنید.

دانلود اپلیکیشن

با مجله گردشگری دلتا همراه باشید .